Hyvinvointia Syyskaudelle

15.09.2021

Hei ihana, toivottavasti olet voinut hyvin ja syksysi on sujunut mukavasti. Kiitos, että olet blogin äärellä. Tänään ajattelin käsitellä hyvinvointia syyskaudelle aihetta. Mukavaa ja inspiroivaa lukuhetkeä Sinulle.

Kuuntelethan itseäsi, miten hengitys tänään kulkee? Miltä kehossasi tuntuu? Entä mielesi, missä se tänään vaeltaa? Onko sisälläsi rauhallista vai onko ollut huolia?

Keskity hengitykseen hetkinen. Miten voit tänään?

Otan usein hengityksen esille kirjoitelmissa, sillä rauhallinen hengitys tuo meitä itsemme äärellä, oli elämäntilanne ja vointimme mikä tahansa. Haastavissa tilanteissa olen huomannut, että hengityksen äärellä syventyminen auttaa kehon ja mielen rauhoittamisessa ja luo turvallisempaa oloa.

Kurkumamaito - Goldenmilk
Kurkumamaito - Goldenmilk

Miltä syksy tuntuu, pidätkö syksystä?

Itse rakastan syksyn värejä ja rauhan tunnetta. Pidän sienestämisestä ja tänä vuonna olen onnekseni päässyt metsään myös aivan yksin seikkailulle. Kynttilät ja takkatuli luovat myös ihanaa syksyn tunnelmaa. Useampi harmaa päivä saattaa kuitenkin ajoittain vaikuttaa mielialaan, varsinkin silloin, jos mielen päällä on huolia.

On hyvä olla itselleen armollinen ja muistaa, että kaikki asiat kyllä järjestyvät aikanaan. Joskus asiat ottavat enemmän aikaa, kenties opettaakseen meille vielä jotakin hyödyllistä

Ayurvedisesti syksy on Vata aikaa. Syksyllä ilma on kylmää ja kuivaa, sekä tuuli voi olla ajoittain hyvinkin viileää. Syksyn tullen saatatkin huomata ihossasi oireina kuivuutta ja karheutta, jolloin juonteetkin saattavat näkyä enemmän.

Syysaikaan olisi hyvä lämmittää kehoa lämpimillä aterioilla, esimerkiksi erilaiset pataruuat ja keitot sopivat hyvin syyskaudelle. Lisää aterioiden joukkoon hyviä öljyjä tai gheetä. Itse aloitan jokaisen aamun lämpimällä vedellä. Laitan vedenkeittimen päälle heti herättyäni ja keiten veden. Lisään hieman viileää vettä sekaan. Lämmin vesi imeytyy paremmin kehoon ja tuo ihanaa lämmön tunnetta heti aamusta. 

Ihonhoidossa voidaan lisätä öljyjen käyttöä. Vartalo on ihana hieroa lämpimällä öljyllä iltaisin. Myös päänalue olisi hyvä hieroa. Hieronnan voit tehdä ennen suihkuakin, jos haluat hieroa myös päänalueen ja huuhtoa hiukset sen jälkeen. Öljyn voit lämmittää vesihauteessa. Eri ihotyypeille löytyy hyviä öljyjä kasvojen ihonhoitoon. Kasvovedet ja kukkaisvedet sopivat myös ihanasti ihonhoitoon syyskaudella, lisäten kosteutta ihollesi. Voit käyttää aamuin illoin ja suihkutella kasvoille pitkin päivää tarvittaessa.

Pukeudu lämpimästi, suojaa hyvin myös korvat, pää ja kaulan alue. Suojaa ihoasi hoitotuotteilla. Syö ravitsevaa lämmintä ruokaa ja lisää aterioilla laadukkaita öljyjä. Lämminvesi aamuisin ja pitkin päivää nautittavaksi. Syksyllä on hyvä pitää selkeät rutiinit ja levätä tarpeeksi.

Illalla on ihana lämmitellä myös lämpimällä jalkakylvyllä, johon voit lisätä merisuolaa ja mieluista eteeristä öljyä. Jalkakylpy auttaa myös nukahtamaan paremmin. Keräsitkö kesällä kukkia talteen? Myös kukat sopivat ihanasti jalkakylpyysi ja hoitavat myös mieltä kauneudellaan.

Kurkuma - Kaneli - Tyrnimarja Smoothie
Kurkuma - Kaneli - Tyrnimarja Smoothie

Hoitolalla on saatavilla ihania hemmotteluhoitoja, jotka sopivat mihin vuodenaikaan vain. Syyskaudella on ihana lämmitellä kuumakivi tai yrttinyytti hieronnassa. Kasvohoito runsaalla öljyhieronnalla on myös hyvä valinta syyskaudelle. Hierontaöljy lämmitetään aina vartalolle, kasvot hierotaan lämpimällä öljyllä, mikäli se sopii ihollesi. Aikaisten aamujen pelastus on myös monelle ripsien ja kulmien kestovärjäys. Syyskaudella hoitolalla ihania tarjouksia, joihin voit tutustua Instagramissa ja Facebookissa. Kysythän, jos mitä vain kysyttävää ilmenee tai haluat varata aikaa. Autan mielelläni ❤

Jaan vielä lopuksi muutaman lämmittävän reseptin syyskaudellesi hyvinvointiasi tukemaan

Kurkumamaito - Goldenmilk

2,5 dl rasvaista luomumaitoa. (vegaani voi valita esim. mantelimaitoa, riisimaitoa, hampunsiemenmaitoa...)

1 rkl kurkumajauhetta tai kurkumatahnaa

Lisää halutessasi

1tl ghee / kookosöljyä

kanelia

kardemummaa

hunajaa makeutuksena

Sekoita maito ja kurkumajauhe kattilassa. Käännä levy keskilämmölle, älä kiehauta täysin. Loppuvaiheessa lisää hunajaa makeutukseksi, sekä mausteet halutessasi. Seoksen voi myös sekoittaa termospullossa, mikäli otat evääksi.

Kurkuma - Kaneli - Tyrnimarja Smoothie 

1 omena

tuoretta kurkumaa tai jauhetta 1-2 ruokalusikallista

1 dl mangoa

1 banaani

kookoskermaa tai kookosmaitoa

tyrnimarjoja

kanelia

Sekoita kaikki ainekset hyvin blenderissä tai monitoimikoneella.

Huomiothan resepteissä, että määrät ovat noin määriä ja voit lisätä kaikkea oman makusi mukaan.

Herkullisia ja lämmittäviä hetkiä Sinulle syyskaudelle.

Olet Ihana ja Tärkeä ❤

❤ Viivi


Lämpimästi tervetuloa rentoutumaan ja ottamaan aikaa omalle hyvinvoinnillesi.
Lämpimästi tervetuloa rentoutumaan ja ottamaan aikaa omalle hyvinvoinnillesi.