Ihotyypit Ayurvedisesti

17.07.2021

Hei ihana siellä, mukava kun olet Hohde blogin äärellä. Toivottavasti olet voinut hyvin ja kesäsi on sujunut mukavasti. Tänään aiheena blogissani ihotyypit ayurvedisesti. Toivon, että viihdyt kirjoitelman parissa ja saat uutta inspiraatiota ihon hoitoon. 

Meillä hoitolalla on käytössä luonnonkosmetiikka sarja Lakshmi, joka tarjoaa ihollesi ihanat ja hemmottelevat hoitotuotteet. Lakshmi-tuotteet pohjautuvat tarkkaan valittuihin, sertifioituihin ekologisiin kasvi- ja yrttiuutteisiin ja raaka-aineisiin, jotka edistävät ihon, kehon ja mielen tasapainoa. Lakshmi on onnistuneesti yhdistänyt luonnon omat parantavat voimat tehokkaisiin hoitomenetelmiin, joissa käytetään hyödyksi ayurvedan oppeja.

Ayurveda tulee sanskritin kielestä ja tarkoittaa elämisen taitoa ( ayur = elämä veda = tieto / ymmärrys ) Kyseessä on 3000 vuotta vanha terveystiede, jonka tavoittteena on täydellisin mahdollinen terveys. Ayurveda sisältää syvällisen tiedon kehon ja mielen tasapainosta. Tasapaino voi helposti järkkyä stressin, kiireisen elämäntyylin ja erilaisen kuormituksen keskellä. Tasapaino olisi juurikin edellytys ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tutustuin itse lähemmin ayurvedaan vuonna 2014, kun löysin silloisen hoitolani naapuri luontaistuote kaupasta ihania ayurvedisiä yrttipuristeita. Ihastuin todella näihin pieniin kuuliin ja purkkeja kertyi kaappiin. Sittemmin aloin tutkia tarkemmin, mikä juuri minulle sopii ja mikä tuote sopisi käyttöön missäkin tilanteessa. Viimevuosina olen tutustunut vielä syvemmin juuri omalle keholleni ja mielelleni sopivaan ravintoon, liikkumiseen ja elämäntyyliin.

Ayurveda on kiinnostanut minua vuosia ja olen itsenäisesti tutustunut aiheeseen. En ole ayurvedan ammattilainen, vaan tästä aiheesta riittää minulle aina uutta opittavaa. Sen sijaan ayurvediseen ihonhoitoon olen viime vuosina kouluttautunut syventääkseni kokonaisvaltaista ihonhoidon tietämystäni enemmän. Hoitolallani pystyn siksi tarjoamaan hoitoja huomioiden ayurvedista näkökulmaa. Hoitoon tullessasi sinun ei kuitenkaan tarvitse tietää ayurvedasta, vaan hoito on aina ihanan rentouttava elämys tuoksuineen. Jos haluat voimme keskustella hoidon jälkeen tai ennen hoitoa ayurvedisesta tai muuten kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta, johon kuuluu ulkoisen ihonhoidon lisäksi ravinto, mielenhyvinvointi ja kehollinen hyvinvointi. Autan mielelläni parhaani mukaan, hoidoissa on aina kiireetön tunnelma ja aikaa löytyy myös keskustelulle, mikäli niin haluat.

Vata ihotyyppi

Millainen on VATA-iho? Iho on pehmeä, ihohuokoset ovat pienet, ihon väri on vaalea tai vaaleahko. Vata ihotyyppi on rakenteeltaan ohut. Kun vata iho menee epätasapainoon, se on kuiva ja janoinen. Pahimmissa tapauksissa iho kutisee, kuoroituu ja halkeilee. Vata ihotyyppi janoaa kosteutta, jonka vuoksi ihoa tulee kosteuttaa mahdollisimman paljon.

Suosituksia vata ihon hyvinvointiin

Vältä kylmiä ruokia, suosi lämpimiä patoja ja keittoja. Vata ihoisten on tärkeä huolehtia riittävästä kosteuden saamisesta niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Öljy hieronta koko vartalolle ja päänalueelle säännöllisesti hellii ihoa. Vata ihoiselle suositellaan ihon hierontaan seesamiöljyä tai avokadoöljyä lämmitettynä. Kotona voit lämmittää öljyn vesihauteessa.

Yrttipuristeista suositus Triphala suoliston hyvinvointii. Brahmi henkiselle hyvinvoinnille, stressin ehkäisyyn.

Syksy ja talvi ovat vata vuodenaikaa.

Pitta ihotyyppi

Millainen on PITTA-iho? Iho on kuulas, hehkuva ja roosanvärinen, ihohuokoset ovat keskikokoiset, voi olla joitakin pisamia. Pitta iho on rakenteeltaan keskipaksu. Kun Pitta iho menee epätasapainoon se on herkkä, punainen tai paljon pigmenttiläiskiä, iho ärtyy ja tulehtuu helposti sekä erilaiset herkkyysreaktiot ovat tyypillisiä. Epätasapainossa voi esiintyä myös tulehduksellisia ihosairauksia kuten aknea ja rosaceaa. 

Suosituksia pitta ihon hyvinvointiin

Vältä voimakkaita ja tulisia mausteita. Suosi viilentävää ravintoa ja vihreitä kasviksia. Pitta ihoa rakastaa kukkaisvesiä ja kasvovesiä, ja näitä olisikin hyvä kerrostaa iholle useita kerroksia. Erityisesti ruusuvesi hellii pitta ihoa rauhoittaen, parantaen ja kosteuttaen herkkää ihoa.

Yrttipuristeista suositus Neem kehon puhdistukseen ja tasapainoon. Shatavari ( lämmin suositus Shatavarille erityisesti naisille ) Shatavari tukee naisen kuukausittaista hormonitasapainoa, ja vaikuttaa tasoittavasti mieleen vaikuttaen hermostoon, stressinsietoon ja unen laatuun.

Kesä on pitta vuodenaikaa.

Kapha ihotyyppi

Millainen on KAPHA-iho? Iho on hyvin pehmeä ja sileä, juonteet syntyvät vasta myöhemmällä iällä. Kapha iho on kostea, eikä reagoi ärsykkeisiin helposti. Kapha iho on rakenteeltaan vahva ja paksu. Kun kapha iho menee epätasapainoon, se paksuuntuu ja on rasvainen, ihohuokoset ovat laajentuneet varsinkin poskilla, nenässä ja otsassa. Taipumusta akneen ja epäpuhtauksiin. 

Suosituksia Kapha ihon hyvinvointiin

Vältä rasvaisia ruokia, sokeria ja maitotuotteita. Suosi lämpimiä salaatteja maustettuna chilillä ja inkiväärillä. Kapha ihonhoidossa tulee huomio kiinnittää puhdistustuotteisiin ja savi naamioihin. Kuivaharjaa vartaloasi myös säännöllisesti.

Yrttipuristeista suositus Tulsi vastustuskyvylle ja hengitysteiden hyvinvointiin. Neem kehon puhdistukseen ja tasapainooon.

Kevät on kapha vuodenaikaa

Ayurvedan mukaan hyvinvoiva iho on merkki sisäisestä hyvästä olosta, sekä kehon, mielen ja sielun tasapainosta.

Elämäntilanteet, elintavat ja hormonit vaikuttaa ihon hyvinvointiin ajoittain hyvinkin vahvasti. Kuuntele itseäsi ja kehoasi, mikä juuri Sinulle sopii. Huomioi myös sinulle sopiva ravinto ja levon tarve. Otathan aikaa itsellesi ja hyvinvoinnillesi oman tilanteesi ja mahdollisuuksien mukaan.

Käyttämäni hoitolasarja Lakshmin eri ihotyypeille suunnattuja tuotteita voidaan sekoitella ja näin ollen löydetään jokaisen iholle sopivat tuotteet ihontarpeiden eri aikakausiin.

Helteisille kesäpäiville lämmin suositukseni on kookosvesi, vesimeloni ja ruusuvesi koko keholle. Kehon viilentäminen luonnonvesissä ja myös erilaiset jalkakylvyt ovat ihania lämpimillä kesäpäivillä.

Ayurveda ja ayurvedinen ihonhoitokin on aiheena hyvin laaja ja paljon mielenkiintoista tietoa on tarjoilla. Tämä kirjoitus on pintapuolinen kirjoitelma aiheesta. Jos haluat selvittää tarkemmin kehotyyppiäsi, on mahdollista käydä ayurvedisen lääketieteen harjoittajalla konsultaatiossa. Helsingissä ainakin on useampi mahdollisuus.

Lämpimästi tervetuloa hemmottelemaan itseäsi hoitoihin ja rauhoittumaan lempeässä ilmapiirissä. Jos mitä vain kysyttävää ilmenee olen täällä Sinua varten.

Olet Ihana ja Tärkeä ❤️

❤️ Viivi