Itsetuntemuksen Hemmottelu

24.11.2021

Hei ihana siellä, mukava kun olet Hohde blogin äärellä. Toivottavasti olet voinut hyvin ja syksysi on sujunut mukavasti. Tänään aiheena blogissani itsetuntemuksen hemmottelu. Toivon, että viihdyt kirjoitelman parissa ja saat uutta inspiraatiota itsesi äärelle.

Talvi tekee tuloaan, toivottavasti saamme pian nauttia valaisevasta lumesta. Nyt on ihanaa aikaa nauttia kynttilän valosta lämpimän viltin alla. Tämä aikakausi sopii myös rauhoittumiseen ja on hyvä hetki kääntyä itseesi, kysellä itseltäsi miten voit juuri nyt.  

Itsetuntemus on hyvin laaja aihe, ja jokaisella meistä on oma ainutlaatuinen kokemuksemme tästä. Itsetuntemus on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia, sillä kun todella tutustumme itseemme meillä on kykyä havaita omia tunteita, ajatusmaailmaamme, tarpeita, vahvuuksia, toiveita ja missä meillä on vielä kehitettävää. Se on myös kykyä erottaa nämä ulkomaailmasta sekä toisten ihmisten ajatuksista, tunteista, tarpeista ja elämäntyylistä. Itsetuntemusta on myös oman elämänhistorian tunteminen ja tiedostaminen. Ymmärrys siitä, miten minusta on tullut juuri sellainen kuin olen tässä hetkessä, auttaa ymmärtämään omaa toimintaa, sekä luo myös mahdollisuuden muuttaa sitä. Itseen todella tutustuminen auttaa myös omien rajojen tunnistamisessa, sekä auttaa kunnioittamaan niitä lempeydellä.

Meidän jokaisen itsetutkiskeluun on varmasti mahtunut hyviä ja huonoja hetkiä. Aina ei ole mukava todistaa omaa käytöstään ja itsetutkiskelu voi olla ajoittain hyvin kivuliastakin. Meillä on kuitenkin onneksi koko loppuelämme aikaa muuttaa toimintaamme ja ajatusmaailmaamme, jotta voisimme voida paremmin ja luoda hyvää ympärillemme. Iloitse pienistäkin hyvistä hetkistä ja onnistumisista itsesi äärelle.

Hemmottelevia hetkiä itsesi äärellä

 • Pysähdy rauhassa ja lempeydellä hengityksen äärelle päivittäin. Luo yhteys hengitykseesi ja luot yhteyden sieluusi.
 • Kirjoita haaveita, ajatuksia ja oivalluksia itsestäsi ja elämästäsi päiväkirjaan.
 • Mieti millainen ravinto sopii juuri parhaiten sinun kehollesi ja vuodenaikaan missä elät.
 • Huolehdi myös sinun omista tarpeistasi parhaasi mukaan. Kuuntele itseäsi, mitä kaipaat juuri nyt.
 • Koko kehon hieronta rakkaudella. Kiitä kehoasi, että se on tuonut sinut tähän hetkeen juuri tällaisena. Olet arvokas kokonaisuus.
 • Hemmottele itseäsi hoidoissa, olet ansainnut kaiken hyvän elämääsi.
 • Löydä sinulle sopiva tapa liikkua, kuuntele mikä juuri tähän hetkeen sopii.
 • Ymmärräthän, että me kaikki ihmiset toimimme aina parhaan kykymme mukaan juuri tässä hetkessä.
 • Ole itsellesi armollinen ja anna itsellesi mahdollisuus voida paremmin, joka päivä.

Toivon, että löydät päiviisi hetkiä itsesi äärellä. Muistathan, että pienikin hetki riittää. Haluan vielä jakaa lopuksi ihanan harjoituksen, jonka ääreen voit pysähtyä. 


VALOHENGITYS

 • Valmistele itsellesi mukava ja rauhallinen paikka. Voit sytyttää kynttilöitä ja sipaista lempi öljyäsi ranteisiin ja kaulalle. Alustana toimii viltti, joogamatto tai tyyny.
 • Voit asettautua rauhallisesti istumaan alustallesi ja rauhoittua hengityksesi pariin. Anna hengityksen löytää omaa lunnollista rytmiään.
 • Visualisoi, kuinka jokaisella sisään hengityksellä hengität kehoosi valoa ja rakkautta, ja jokaisella uloshengityksellä valo ja lämpö leviää kaikkialle kehoosi.
 • Olet läsnä vain tässä hetkessä. Olet läsnä ihanassa valoenergiassa. Hengität rauhallisesti omaan luonnolliseen tahtiisi.
 • Tunnet kuinka lämmin ja pehmeä valoenegia virtaa jalkapohjistasi ylöspäin... Jokainen sisäänhengitys vie energiaa ylöspäin ja jokainen uloshengitys levittää valoenergiaa pitkin kehoasi.
 • Valoenergia virtaa jalkapohjista kohti reisiä, vatsalle, sydänalueelle, kurkunalueelle... päänalueelle ja jatkaa sieltä matkaansa pitkin käsivarsia, pitkin selän aluetta... Jokaisella sisäänhengityksellä hengität ihanaa valoenergiaa ja jokaisella uloshengityksellä se leviää kaikkialle kehoosi.
 • Hengitä omaan luonnolliseen tahtiin ja tuo kädet sydämen päälle ja hymyile. Kiitä itseäsi, omasta hetkestä hengityksen äärellä.


Lämpimästi tervetuloa hemmottelemaan itseäsi hoitoihin ja rauhoittumaan lempeässä ilmapiirissä itsesi äärelle. Olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet tässä hetkessä. Jos mitä vain kysyttävää ilmenee olen täällä Sinua varten.

Olet Ihana ja Tärkeä ❤️

❤️ Viivi