Kesän Tulienergia

24.05.2022

Heippa ihana siellä. Toivottavasti olet voinut hyvin. Tänään aiheena Hohde blogissa kesän tulienergia. Toivottavasti nautit kirjoituksesta ja pääset syventymään ihanaan alkukesän kukoistukseen kanssani.

Kevään mahdollisesti hieman tahmainen energia alkaa kääntyä hiljalleen kesän tulienergiaksi. Viimeisetkin lumet ovat sulaneet myös meidän pihalla, missä on tänä talvena riittänyt lunta erityisen paljon. Luonto on herännyt kukoistukseen, valon määrä on huomattavasti lisääntynyt ja linnut laulavat kesäisiä sävelmiään. Olemme astumassa kesän tulienergiaan.Kesän valo ja lämpö vapauttaa sisäistä hehkuamme, kuin luonnostaan. 

Annathan itsellesi luvan hehkua.

Ayurvedisesti kesä on pitta vuodenaikaa, tulen ja veden aikaa. Ayurvedassa huomioidaankin, kuinka vastakkainen ominaisuus tasapainottaa kun taas samanlainen ominaisuus lisää epätasapainoa. Ayurvedassa pyritään kehon, mielen ja sielun tasapainoon, ja näin ollen ruokavaliota ja elämäntapoja sovelletaan myös vuodenaikojen mukaan. Talvella kehoa ja mieltä pyritään lämmittämään ja kesän lämmössä tai mahdollisessa kuumuudessa viilentämään.

Pitta-oireita saattaa kesäaikaan esiintyä kaikilla kehotyypeillä. Hikoiluttaa, kuumottaa, tulehduksia voi ilmaantua ja olo voi helteellä olla ärtynyt. Viilentävät suihkut, luonnonvesissä rentoutuminen, viilentävät ruuat, sekä viilentävät mausteet auttavat kehoa tasapainoon lämmössä.

Kesän valoisa ja lämmin energia houkuttelee luontoon. On ihana istua nurmikolla, ja ihailla alku kesän kukkaloistoa. Vedet lämpenevät ja kuumina kesäpäivinä on ihana viilentyä luonnonvesissä. Itselleni vesi on todella tärkeä elementti. Veden äärellä ajatukset ja mieli rauhoittuvat kuin luonnostaan. Nautin suuresti myös luonnonkukista ja hoitolallani pääsetkin nauttimaan kesänkukista pitkin vuotta. Kerään kukkia omalta pihaltani, kuivatan ja säilön kukkaset.

Ayurvedisesti kesä on Pitta aikaa.
Ayurvedisesti kesä on Pitta aikaa.


Ajoittain kesän lämpö voi aiheuttaa tukalaa oloa, ainakin osalle ihmisistä. Alla muutamia vinkkejä kesäiseen hyvinvointiin

  • Kookosvesi on ihana viilentävä juoma kesälle.
  • Vesimelonista ja mansikoista saat nesteitä herkullista viilennystä kokonaisvaltaisesti.
  • Viilentävät mausteet kehollesi kamomillaa, laventelia, korianteria, basilikaa, minttua, fenkolia ja tilliä.
  • Ruusuvesi on ihana tuote pitkin vuotta käytettynä, mutta erityisesti kesällä ruusuvesi on aivan ihana tuote. Voit käyttää ruusuvettä koko kehollesi suihkautettuna pitkin päivää. Ruusuvesi sopii myös hiuksillesi.
  • Haaleat jalkakylvyt merisuolalla. Merisuola kylpyjä suosittelen ympärivuotisesti, ja kesällä voit vaihtaa lämpimän veden haaleaan veteen. Merisuolavesi tekee erityisen hyvää väsyneille ja turvonneille jaloille. Parantaa myös verenkiertoa ja hoitaa ihoa. Kylpyveteen on aina ihana myös tiputtaa muutama tippa lempi eteeristä öljyä sekaan.
  • Eteerisistä öljyistä kesäaikaan sopii mainiosti greippi, laventeli, appelsiini ja piparminttu. Nämä luonnollisen raikkaat virkistävät kesäisessä lämmössä. Laventelin eteerinen öljy hillitsee tehokkaasti ötököiden puremien aiheuttamaa kutinaa, sekä hoitaa ihoa monipuolisesti.
  • Suosi hieronnassa ja ihonhoidossa viilentävää kookosöljyä.
  • Viilenny ja nauti luonnonvesissä. Luo yhteys hengitykseesi veden äärellä, ja nauti kevyestä, pehmeästä ja syvästä hengityksestä.
  • Haluan myös mainita jäätelön, jäätelö on kesällä aivan ihanaa herkkua. Jäätelön voi valmistaa myös itse saadaksesi vähemmän sokerisen version.
  • Kesä aikaan on hyvä myös muistaa hieronnan tärkeys. Hieronta on tehokas tapa laittaa nesteet liikkeellä ja näin ollen turvotus vähenee ja ihosi hehkuu kesän auringossa. Voit hieroa kasvojasi ja koko kehoasi uinnin ja saunomisen, sekä jalkakylpyjen jälkeen.


Hoitolalla palvelen Sinua normaalisti koko kesän ajan, olethan yhteydessä ❤
Hoitolalla palvelen Sinua normaalisti koko kesän ajan, olethan yhteydessä ❤


Jos Sinulla on suunnitteilla kesälle yhteistä ohjelmaa ystävien kesken, polttareita, vauvajuhlia... Olethan yhteydessä. Hoitolalla tarjoan rentoutusta ja workshoppeja toiveidenne mukaan omalle pienryhmällesi. 

Anna kesän energian hoitaa Sinua. Syvenny hengityksesi äärelle kesäisessä luonnossa ja veden äärellä. 


Olet Ihana ja Tärkeä ❤️

❤️ Viivi 

Ruusuvesi viilentää ja rauhoittaa ihoa. Lisäksi ruusuvesi hoivaa feminiini energiaa.
Ruusuvesi viilentää ja rauhoittaa ihoa. Lisäksi ruusuvesi hoivaa feminiini energiaa.
Smoothie on ihana kesäherkku.
Smoothie on ihana kesäherkku.