Kevään Valoenergia

03.03.2022

Hei ihana siellä ja mukava, kun olet hyvinvoinnin äärellä. Valon määrä on lisääntymässä ja heräilemme hiljalleen talven jäljiltä. Tänään aiheena blogissani kevään valoenergia. Mukavaa ja inspiroivaa hetkeä postauksen parissa.

Miten voit tänään? Sulje silmäsi. Linjaa ryhti ja pyöräytä hartioita. Hengitä rauhallisesti sisään ja hengitä rauhallisesti ulos. Miten hengitys virtaa, miten kehosi voi tänään? Hengitä rauhallisesti omaan luonnolliseen tahtiisi. Hyväksy erilaiset tunteet, anna niiden tulla, ja anna niiden mennä. Kevään valo herättelee luontoa ja ihmisiä talven jäljiltä. Valo luo toivoa uudelle ja heräilevä luonto inspiroi luomaan uutta. Ehkäpä keväällä kohtaamme erilaisia muutoksia elämissämme. Kevään tulo voi tuntua myös raskaalta ja lisääntynyt valon määrä voi ajoittain jopa uuvuttaa meitä, vaikka saammekin siitä uutta hoitavaa energiaa. Talvella olemme voineet piiloutua maailmalta helpommin isoihin vaatteisiin ja myssyjen alle. Kevät tekee meistä taas näkyvämpiä, ja tämä voi joskus tuntua uuvuttavalta, riippuen elämän tilanteestamme. Mielialamme toki vaihtelevat aina, mutta on aikoja, jolloin olemme erityisen alttiina mielialan raskaudelle ja masennukselle. Kevät voi olla tällaista aikaa elämässämme.

Muistetaan kuitenkin mahdollisen väsymyksen äärellä, kun kevään koittaessa elämä puhkeaa uuteen kukkaan kaikkialla, voimme mekin hyödyntää muutosvoimaa itsessämme.

Omassa elämässäni olen huomannut kevään korvilla jonkin verran ahdistusta ja väsymystä. Mielessä on pyörinyt paljon asioita, myös sellaisia mihin tiedän etten voi vaikuttaa. Olen ottanut avuksi ruusunjuurta ja pakuria, muiden lisäravinteiden lisäksi. Ayurvedisistä yrteistä minulla on ympärivuoden käytössä shatavari, jota suosittelen lämpimästi naisille hyvinvointiasi tukemaan. Olen myös muistanut rakkaan aiheeni hengityksen huomioimisen. Muistathan pysähtyä rauhallisen hengityksen äärelle pitkin päivääsi. Vaikka tuntisit voimattomuutta juuri nyt, voit hymyillä auringolle ja toivottaa tervetulleeksi kevään valon ja energiat. Luonnossa oleilu hoitaa ja vahvistaa meitä kokonaisvaltaisesti.

Ayurvedisesta näkökulmasta kevät on Kapha aikaa. Monilla on keväisin hengitystieongelmia, kuten kevätflunssaa ja allergioita. Ayurvedan mukaan näiden syyksi nähdään lisääntyneet kuona-aineet ja Kaphan (limaisuuden) liikkeelle lähtö kehossa. Olo voi tuntua myös väsyneeltä ja raskaalta. Väsymys voi lisääntyä, vaikka lepäisikin paljon. Ulkoilun lisäksi on hyvä huomioida lepoa ja vaikkapa yin-joogaa. Salli itsellesi hyväksyvää läsnäoloa ja rauhaa vuodenajan vaihteeseen Keväällä on hyvä huomioida ruokavaliossa keveyttä ja vähentää limaa nostattavia ruoka-aineita. Kurkuman käyttö keväällä tukee hyvinvointiasi ja sitä on helppo lisätä ruuan tai juoman sekaan. Muistathan kurkuman kanssa aina mustapippurin. Mustapippuri auttaa kurkumaa imeytymään paremmin ja näin ollen saat paremman hyödyn käytöstä.

Kurkuma

 • Auttaa vähentämään tulehdusta ja oksidatiivista stressiä
 • Auttaa ylläpitämään maksan terveyttä
 • Tukee maksan toimintaa ja sapen eritystä
 • Auttaa helpottamaan rasvojen pilkkoutumista
 • Tukee rasvojen parempaa pilkkoutumista
 • Edistää nivelten terveyttä
 • Auttaa tukemaan ruuansulatusta

Voit käyttää kurkumaa

 • Aamupuuron sekaan
 • Smoothieen
 • Riisin maustamiseen
 • Uunikasviksille
 • Golden milk - Kurkuma maito
 • Lämpimän veden sekaan, yhdessä sitruunan, hunajan ja inkiväärin kanssa. Hunajaa ei suositella kiehuvaan veteen. Hunaja siis mielellään nautitaan sellaisenaan kuumentamattomana. Voit kuitenkin makeuttaa lämpimiä tuotteita hunajalla.    


Keväinen smoothie sisältäen ananas, luomusitruuna kuorineen, kurkuma, mustapippuri, oliiviöljy, hunaja, kookosmaito, hampunsiemenet, kuivattu kehäkukka.
Keväinen smoothie sisältäen ananas, luomusitruuna kuorineen, kurkuma, mustapippuri, oliiviöljy, hunaja, kookosmaito, hampunsiemenet, kuivattu kehäkukka.


Kevät ihonhoitoon lämmin suositukseni on kasvohoidon varaaminen. Ihon kunto on hyvä tarkistaa vuodenaikojen vaihtuessa. Näin ollen tasapaino säilyy paremmin ihollasi.

Kun tulet kasvohoitoon, näen sinut kokonaisvaltaisesti, enkä etsi virheitä tai parannettavaa. Etsin hyvää ihostasi ja tunnustelen miltä se tuntuu. Kaikilla meillä on erilaisia vaiheita elämässä, me kaikki vanhenemme, hormonitoimintamme muuttuu ja voimme matkamme varrella hyvin ja meillä on huonot hetkemme. Huomioidaan, että kaikki hetkemme vaikuttavat myös meidän ihoomme.

Kerron sinulle hoidossa tämän hetkisen ihotyyppisi ja kerron miten voisit ihoasi hoitaa. Kaikki tapahtuu kuitenkin lempeästi ja sinut kokonaisvaltaisesti huomioiden. Voit siis tulla luokseni kaikkiin hoitoihin rauhallisin mielin ja täysin sellaisena, kuin olet ❤

Kotona voit huomioida ihonhoidossa keväällä

 • Hyvä puhdistus
 • Kasvohieronnat, joko käsin tehtynä, tai voit käyttää guasha kiveä tai kansawandia. Muistathan hieroa myös leukaperät, kaulan sekä niskanalueen.

Kasvohieronta

 • Parantaa nestekiertoa
 • Helpottaa kasvojen lihasten kipuja
 • Tuo ihollesi luonnollista liftiä
 • Parantaa iho väriä
 • Hieronnan jälkeen iho on kuulas ja pehmeä

Kasvohieronta on ihana hoitomuoto kotona tehtäväksi kasvohoitojen välillä. Voit myös tulla hoitolalle rentoutumaan pelkkään kasvohierontaan, ihanien ayurvedisten tuoksujen maailmaan.

Keväällä on ihana myös järjestää ystävien tai työporukan kokoontuminen. Hoitolalla tarjoan rentoutumista ryhmällesi toiveidenne mukaan. Kysythän lisää, autan mielelläni.Muistathan, että mikäli mitä vain kysyttävää ilmenee olen täällä Sinua varten ❤

Mielelläni kuulisin myös palautetta blogista, haluaisitko joitakin tiettyjä aiheita käsiteltäväksi? Voit mielellään kertoa minulle toiveitasi. Minuun saat yhteyden Instagramin DM viestin kautta, tai sähköpostitse viivi@hohdehyvinvointi.fi.

Ollaanhan yhteydessä.

Olet Ihana ja Tärkeä 💗

 💗 Viivi


Ayurvedisesti kevät on Kapha aikaa.
Ayurvedisesti kevät on Kapha aikaa.
Paljon valonpilkahduksia Sinulle kevääseen.
Paljon valonpilkahduksia Sinulle kevääseen.