Kokonaisvaltainen Hyvinvointi

22.05.2021

Hei ihana siellä. Mukava, kun olet lukemassa Hohde Hyvinvoinnin ensimmäistä blogi postausta, jonka aiheena on kokonaisvaltainen hyvinvointi. Halusin syventyä kirjoittamaan, sillä koen tämän avaavan kaikille asiasta kiinnostuneille vielä laajemmin hoitolan toimintaa ja arvoja. 

Haluaisin, että blogi toimisi teille lisäpalveluna hoitojen ja rentoutumisen lisäksi. Blogin avulla pääsen jakamaan myös asioita laajemmin. Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan ja inspiroitumaan mielen ja kehon hyvinvointiin liittyvien asioiden parissa, sekä hoitojen ja tuotteiden maailmaan syventyen.

Ota hyvä asento, ja syvenny kuuntelemaan hengitystäsi. Tunne kiitollisuus tästä hetkestä. Kaikki on hyvin tässä hetkessä.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on kehon, mielen ja sielun hyvinvoinnin huomioimista. Mieli vaikuttaa kehoon, ja myös keho vaikuttaa mieleen ja tunteisiimme. Olemme kaikki erilaisia olentoja, ja olisi tärkeä löytää juuri itsellesi sopivat elintavat. Ei ole yhtä oikeaa terveellistä tapaa syödä, liikkua tai elää elämäänsä. Elimistöillemme sopii monenlaiset eri ruokavaliot ja kaikki terveellinen, ei välttämättä sovi juuri sinulle, vaan kehoasi kuunnellen voit löytää itsellesi sopivan ravinnon. Ravinnolla voidaan saavuttaa tasapainoa ja ylläpidetään hyvinvointia, kun pääsääntöisesti valitsemme omalle kehollemme sopivaa ravintoa. Sama toimii liikunnan kanssa, erilaisille ihmisille sopii erilaiset liikuntamuodot ja harjoitukset. Osalla ihmisistä hermosto on herkempi, jolloin on myös hyvä ymmärtää mikä tukee parhaiten hyvinvointiasi elämässäsi. Kehosi kyllä kertoo mikä tuntuu hyvältä, pysähdy kuuntelemaan.

Erilaiset uskomukset vaikuttavat meihin ja valintoihimme eri elämämme osa-alueilla. Voimme toimia vuosikausia itseämme vastaan, kunnes jotain tapahtuu, jotain mikä pysäyttää. Tapahtuma voi olla kehollinen sairaus tai ylikuormitus, tai mielentasolla tapahtuva pirstaloituminen, tai molempia. Tämä on monesti se hetki, kun voimme valita toisin. Tässä hetkessä on hyvin tärkeää pysähtyä kuuntelemaan, mikä minulle sopii. Mikä minulle sopii kokonaisvaltaisesti, niin henkisessä hyvinvoinnissa, kuten erilaisissa suhteissa ja elinympäristössä. Millainen ravinto ja liikunta minulle sopii. Mikä olisi juuri minulle hyvä tapa elää, jotta voin hengittää vapaasti ja tuntea oloni hyväksi ja rauhalliseksi mielen ja kehon tasolla.

Toivon ettei kenenkään tarvitsisi mennä niin pitkälle, että jotakin pysäyttävää tapahtuu. Toivon, että voisimme löytää rauhaa elämiseen ja olemiseen erilaisilla meille hyvinvointia tuovilla asioilla. Joskus kuitenkin elämässä pitää tapahtua kaikenlaista ennen kuin ymmärrämme pysähtyä kuuntelemaan itseämme syvästi. Aina kaikki ei ole myöskään itsestäsi kiinni, vaan elämä voi pysäyttää meidät jonkin toisen olennon tai asian kautta. Joskus itsetutkisteluun ei tuntuisi voimat riittävän ja muutoksen tekeminen voi olla henkisesti hyvin raskasta. Se on kuitenkin parasta mitä voit itsellesi elämässäsi tarjota. Meidän on otettava itse vastuu elämästämme, hyvinvoinnistamme ja onnellisuudestamme, jolloin toivomaamme muutosta voi hiljalleen alkaa tapahtua. Aina ei ole hyvä päivä tai hyvä hetki, mutta voimme saavuttaa onnea ja hyvinvointia elämään, vaikeissakin hetkissä ja varsinkin niiden kautta.

Maailman tilanne ja kiireinen arki aiheuttaa väistämättä meille kaikille haasteita. Arjessa sinulla on kuitenkin mahdollisuus pysähtyä itsesi äärelle kysymään mitä minulle juuri tässä hetkessä kuuluu, mitä minä tarvitsisin elämääni, miten voin auttaa itseäni?

Elämässä on niin paljon hyvää mitä voimme valita, lähtökohdistamme tai menneestä huolimatta. Olisiko tänään se päivä, jolloin valitaan luottamus elämään ja toisiin ihmisiin, sinulle sopiva ravinto, tietoinen hengitys, ulkoilu, kiitollisuus, harjoitteet mistä pidät ja mitkä sopivat sinulle..

Myös erilaiset hoidot auttavat vapauttamaan kehon ja mielen lukkoja. Ajatukset saattavat selkiintyä hoitojen jälkeen ja energia virtaa vapaammin. Muista hemmotella itseäsi. 

Meille hoitolalle voit tulla aina rentoutumaan täysin omana itsenäsi, juuri sellaisena kun sillä hetkellä olet.

Tässä pinta raapaisua kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Toivottavasti tämä toi sinulle inspiraatiota ja hyvän hetken päivääsi, itsesi äärelle.

Olet Ihana ja Tärkeä ❤️

❤️ Viivi